Tējas kūka

2005. gada 27. maijs
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
1 min
1. Tējas kūkai ir loti maiga, smalka un interesanta garša. Viesiem būs grūti uzminet, kas dod šai kūkai garšu. Lūdzu lietot labas sastāvdaļas un nelietot aizstajējus, tad nebūs īstais rezultāts.
2. Cepumus (grūti nosaukt pareizo cepumu veidu, ja nedrīkst lietot ražotāja vārdu. sk. http://gourmet-guide.net/wiki/index.php?title=Teekuchen) smalki sasmalcina, samaisa ar sviestu. No mīklas izcep 18 cm lielu tortes ripu. Vēl siltai ripai uzklāj cepamo papīru, dēli un noslogo (apm.1 kg). Tortes apakša nedrīkst būt pārāk mīksta. Nedrīskt arī saspiest kā akmeni. Ļauj atdzist.
3. Iemērc želatīnu.
4. Philadelphia sieru sajauc ar curu un sulu, labi izmaisa. Maisot pakāpeniski pievieno jogurtu. Maisa līdz masa ir viendabīga.
5. 180 ml ūdens uzvāra, ieber 10g tējas un lēni vara apm. 2 minūtes. Karsto tēju uzlej atlikušajiem 2 g tējas, ļauj 3 minūtes ievilkties, nofiltrē. Nomēra 100 ml gatavas tējas.
6. Putukrējumu viegli saputo (apm 80%, ne stingru).
7. Želatīnu izkausē, iemaisa siera masā, pakāpenispi piemaisa teju, iecila putukrejumu.
8. Mīklas pamatnei apliek malu vai ieliek tortes formā, caur sietu siera masu pilda formā, pārklaj formu ar pārtikas plēvi. Ļauj 4 stundas ledusskapī dzesēties.
9. Kāpēc caur sietu? Pirmkārt želatīns var reaģēt ar teju un saiet kunkuļos. Otrkārt kūkas pildījums nedrīkst būt putains, bet arī ne kā galerts. Šo īpatnējo konsistenci iegūst sietā likvidējot burbuļus, bet saglabajot pavisam smalkās putas.
Uz augšu