"misuezas" salāti

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 4 porcijas
  • Paprika dzeltena un sarkana
  • Svaigi gurķi 3 gab
  • Vārītas paipalu olas 8 gab
  • Ķiršu tomāti 250g
  • Mazi vārīti kartupeļi 10 gab
  • Zaļie lociņi
  • Vārītas vai tvaicētas pākšu pupiņas 250 - 300g
  • Tuncis eļļā
  • Anšovi pēc garšas
  • Mērcei
  • Olīveļļa 5 ēdamk
  • Sula no puscitrona
  • Vīna etiķis 1 tējk
  • Melnie pipari svaigi malti
  • Sinepes (vislabāk Dižonas) 1 ēdamk
  • Šķipsniņa sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Visu liek lielā bļodā. Kartupeļus sagriež uz pusēm, ja lielāki - 4 daļās. Apslaka nedaudz ar olīveļļu. Lociņu sagriež salmiņos, tomātus uz pusēm. Paprikai noņem miziņu un sagriež salmiņos pa pusei no katras krāsas. Gurķi sagriež salmiņos, virsū liek pākšu pupiņas, sagrieztus anšovus, paipalu olas sarieztas uz pusēm, pusi no vidēji liela sarkanā sīpola. Tuncim nolej eļļu un sadalapalielos gabalos. Liek bļodā uz salātiem un nemaisa.
  2. No dotajām sastāvdaļām pagatavo mērci un pasniedz atsevišķi.
  3. Katrs salātus sev liek pats un pārlej ar mērci tikai savā šķīvī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti