Mājas desiņas

2005. gada 27. maijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
20 min
1. Sagatavo maltās gaļas masu. Pievieno maltajai gaļai olu, garšvielas un sāli pēc garšas. Rūpīgi samaisi un “izklapē” (samaisīto maltās gaļas masu vairākārtīgi izņem ārā no trauka, kurā maisi un ar spēku met atpakaļ).
2. Veido un cep desiņas. Sadali malto gaļu 8 daļās. No katras daļas veido desiņas, apvārti rīvmaizē un cep karstā pannā uz vidēja uguns apgriežot, katru pusi 1,5 –2 minūtes.
3. Pasniedz. Pasniedz ar kartupeļiem, rīsiem, griķiem vai pastu un mērci.

Turku maisījums ir mājās pagatavojams garšvielu maisījums. Kafijas dzirnaviņās samal kopā ķimenes un virces (smaržīgos piparus) attiecībā 1:1, uzglabā slēgtā stikla traukā. Šis garšvielu maisījums piedos gaļas un zivju ēdieniem neparastāku maigi aromātisku garšu. Es gatavojot ēdienus bieži izmantoju pašas sastādītus garšvielu maisījumus.
Uz augšu