Sākums > Receptes > Deserti

Plūmju sabaijons

2005. gada 27. maijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
15 min
1. Sagatavo plūmes. Plūmes rūpīgi nomazgā, sadali uz pusēm un izņem kauliņus, kārto saldēdiena traukā. Ja plūmes ir lielas, tad katru pusīti vēlreiz pārgriez uz pusēm vai četrām daļām.
2. Gatavo sabaijonu. Metāla (vienalga emaljētā vai ne) bļodiņā ielej 2 olu dzeltenumus. Pievieno 1,5 ēdamkarotes cukura, 4 ēdamkarotes apelsīnu sulas un 3 pilienus vaniļas ekstrakta. Vaniļas ekstraktu var aizvietot ar ½ tējakroti vaniļas cukura. Uzkarsē uz uguns trauku ar ūdeni un nogriez uguni mazāku, jo ūdens kurā peldināsi sabaijonu, nedrīkst vārīties strauji. Ieliec bļodiņu ar sabaijonu ūdens peldē un nepārtraukti kuļot karsē 10 minūtes, kamēr mērce sabiezējusi.
3. Pasniedz. Pārliec mērci sagrieztajām plūmēm, izrotājot katru porciju ar plūmju pusītēm. Var pasniegt uzreiz pēc pagatavošanas, bet var arī pusstundu atdzesēt ledusskapī.
Uz augšu