Plūmju sabaijons

3 1

Sastāvdaļas

  • 6 -8 plūmes
  • 2 olu dzeltenumi
  • 4 ēdk svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 1.5 ēdk cukura
  • 3 pilieni vaniļas ekstrakta vai ½ tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana

15 min.
  1. Sagatavo plūmes. Plūmes rūpīgi nomazgā, sadali uz pusēm un izņem kauliņus, kārto saldēdiena traukā. Ja plūmes ir lielas, tad katru pusīti vēlreiz pārgriez uz pusēm vai četrām daļām.
  2. Gatavo sabaijonu. Metāla (vienalga emaljētā vai ne) bļodiņā ielej 2 olu dzeltenumus. Pievieno 1,5 ēdamkarotes cukura, 4 ēdamkarotes apelsīnu sulas un 3 pilienus vaniļas ekstrakta. Vaniļas ekstraktu var aizvietot ar ½ tējakroti vaniļas cukura. Uzkarsē uz uguns trauku ar ūdeni un nogriez uguni mazāku, jo ūdens kurā peldināsi sabaijonu, nedrīkst vārīties strauji. Ieliec bļodiņu ar sabaijonu ūdens peldē un nepārtraukti kuļot karsē 10 minūtes, kamēr mērce sabiezējusi.
  3. Pasniedz. Pārliec mērci sagrieztajām plūmēm, izrotājot katru porciju ar plūmju pusītēm. Var pasniegt uzreiz pēc pagatavošanas, bet var arī pusstundu atdzesēt ledusskapī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti