Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Dzērieni Maizes - iesala ekstrakta kvass

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Rudzu maizes garozas 0.5 kg
  • Iļģuciema Iesala ekstrakts 1 burciņa (650 g)
  • Ūdens 6-7 l
  • Cukurs 0.5 kg
  • Presētais maizes raugs 50 g
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Saziedējušas maizes garozas izkaltē cepeškrāsnī. Aplej ar verdošu ūdeni (½ no kopējā daudzuma), ļauj ievilkties, kamēr ūdens kļuvis tumšā maizes krāsa ar patīkamu maizes aromātu. Nokāš, maizes garozas vēlreiz aplej ar verdošu atlikušo ūdens daudzumu un kādu stundu ļauj ievilkties. Nokāš un salej abus šķidrumus kopā, pievieno un maisot izšķīdina iesala ekstraktu, pieliek cukuru un ļauj drusku atdzist (kamēr beidz "kūpēt"). Pievieno cukurā izšķīdinātu raugu un liek siltā vietā rūgt, kamēr parādās putas (apmēram 6-8 stundas).
  2. Ir gatavs baudīšanai. Par uzglabāšanu nezinu, jo man šī dzira mājās pazūd varētu teikt ar gaismas ātrumu. Lai labi garšo! :)
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Dzērieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas