Vistas un dārzeņu sacepums

3 1

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 6 vistas filejas
  • 3 vai 4 tomāti
  • 2 vidēji lieli kabači
  • 1 baklažāns
  • 2 vidēji sīpoli
  • 2 paprikas
  • 5 burkāni
  • 1 mazs puķkāposts
  • Zaļumi
  • Krējums
  • 1 ola
  • 600 g siera (krievijas vai čedaras)
  • Garšvielas

Pagatavošana

90 min.
  1. Vistas filejas sagriež smalkās strēmelēs, iesmērē ar sāli, garšvielu vistas gaļai (var arī citas garšvielas, ko vēlas). Izkārto traukā ar augstām malām
  2. Visus dārzeņus, ne pārāk smalki sagrieztus (izņemot burkānus, tiem jābūt jau pusmīkstiem liekot traukā), atsevišķi vienu no otra apcep, pievienojot sāli, piparus. Katru dārzeni liek kārtās traukā
  3. Sajauc sarīvētu sieru ar olu, krējumu un sakapātiem zaļumiem. Klāt, lai garša maigāka, var likt arī nedaudz saldo krējumu, bet tā, lai nesanāk ļoti šķidri. Var likt arī majonēzi, bet tad sanāk treknāk. Visu to masu pārklāj virs dārzeņiem, lai veidojas tāda kā cepurīte.
  4. Trauku liek iepriekš uzkarsētā plītī ~ 180-200 grādos. Cep kamēr siera kārtiņa ir tumši brūna, var pabakstīt ar kociņu vai dārzeņi ir mīksti. Parasti cepas apmēram 30 min., bet tas atkarīgs no tā cik mīksti ir apcepti dārzeņi.
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Guntars 2011. gada 30. jūnijs 01:48
Baigi laba recepte. Izdariju un majiniekiem siekalas saskreja mute, jo izskatijas varen apeteligi. Es domaju, ka sito es taisis tagad biezak!!!:)
Paldies Saimniec! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni