Šašliks (marinēta cūkgaļa) egona gaumē

4 1

Sastāvdaļas

  • Cūkas gaļa, vēlama kakla karbonāde vai lāpstiņa; var būt arī šķiņķis. Jebkurš daudzums, kas ir nepieciešams labam garastāvoklim. Šī recepte orientēta uz aptuveni diviem kilogramiem gaļas
  • Svaigi sīpoli - 3-5, atkarībā no lieluma
  • 2 -3 citroni
  • Cukurs: aptuveni 2. ēdamkarotes
  • Sāls: aptuveni divas ēdamkarotes
  • Garšvielas: pēc garastāvokļa jauc kopā dažādas grilla un cūkgaļas garšvielas, lai kopā sanāktu ap 2. ēdamkarotēm

Pagatavošana

1 min.
  1. Sagriež gaļu vidēja lieluma kubiciņos.
  2. Sagriež plānās šķēlītēs sīpolus.
  3. Sagriež plānās šķēlītēs iepriekš nomizotus citronus.
  4. Sajauc kopā sāli, cukuru un visas garšvielas.
  5. Ņem bļodu, tās apakšā saliek sīpolu un citronu šķēlītes, virsū uzzklāj gaļas kārtu, to kārtģi nokaisa ar garšvielu-sāls-cukura maisījumu. Tad liek nākošo citronu un sīpolu kārtu, uz tās atkal gaļu, kas tiek labi nokaisīta ar garšvielu maisījumu.
  6. Visam uzliek visū slogu un liek ledusskapī. Pēc vienas studas visu kārtīgi samaisa un zem sloga tur vēl vienu stundu. Tad var cept.
  7. Daudz garšīgāk ir, ja gaļa tiek marineta vienu diennakti, laiku pa laikam to samaisot par jaunu.
  8. P.S. Ja gribās asāki, liek vairāk piparus vēlams čilī. Ja grib sālitu, tad jāliek klāt vairāk sāls.
  9. Ļoti labi sanāk, ja sausās garšvielas papildina ar svaigiem zaļumiem.

Komentāri

elizabete 2014. gada 27. janvāris 20:54
ļooti labi noder projektam

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni