Sākums > Receptes > Zupas

Ceptā biezzupa ar frikadelēm

2008. gada 28. jūlijs
Foto: Sindija
Pagatavošana
1 min
1. Baklažānu sagriež šķēlītēs, apkaisa arsāli un noliek uz ½ st, lai atsulojas, pēc tam noskalo, noslauka un apcep eļļā un pannas. Kabaci sagriež plānās šķ. un apcep eļļā.Burkānu sarīvē un apcep. Sīpolu sagriež ripiņās un apcep. Apceptos baklažānus un kabačus samaļ vai sablenderē, masā iemaisa skābo krējumu, ceptos burkānus un sīplous. Ķiploku smalki sakapā un liek masā. Zaļumus sakapā un liek masā. Tomātu blanšē, nomizo, smalki sakapā un liek masā. Masas garšu uzlabo ar kopējo gaļas garšvielu, vegetu, vai citām paša iecienītām garšvielām.
2. No kotlešu masas veido mazas kotletītes un apcep.
3. Karstuizturīgā traukā lej ½ masas, tad saber kotletītes, tad pārlej atlikušo masu. Trauks nedrīkst būt pilnāks par 2/3. Liek cepeškrāsnī un ½ stundu stiprā karstumā karsē.
4. Ļoti garšigi ! Ēd pat zvērināti kabaču nīdēji!
Uz augšu