Šokolādes cepumi/kūka

2008. gada 26. februāris
Foto: Baiba Ozola - Ozoliņa
Pagatavošana
1 min
1. Vispirms sagriež žāvētos augļus , sasmalcina, bet ne pārāk smalki cepumus.
2. Katliņā izkausē margarīnu vai sviestu, šokolādi (rūgto), kļavu sīrupu, cukuru.
3. kad masa kļuvusi viendabīga pievieno cepumus un augļus.
4. To visu kārtigi samaisa, lai viss butu noklājies ar šokolādi. Ja ir pārāk biezs var pielikt vēl klāt margarīnu vai sviestu.
5. Tad uz lēzenaz plāts uzklāj folliju, kuru ieziež ar margarīnu. lej virsu masu un izlīdzina ar lielo nazi.
6. Plāti liek leduskapja augšējā plauktā un tur apmēram stundu.
7. Pēc stundas ūdens peldē izkausē piena šokolādi un pārlej pāri pamatnei,izlīdzina.
8. Tad liek atkal leduskapī uz 2 stundām.
9. Kūka jeb cepumi gatavi.
Uz augšu