Šokolādes cepumi/kūka

5 1

Sastāvdaļas

  • 300 g tumšā šokolāde, vēlams sveramā
  • 2 ēdamkarotes margarīns vai sviests
  • 2 ēdamkarotes kļavu sīrups
  • 1.5 ēdamkarotes cukurs
  • Apm 300 g žāvēti augļi (rozīmes, plūmes, aprikozes, dateles utt)
  • 200 g. piena šokolāde (var tāfelītes)
  • 1 paciņa kantaino cepumu bez garšas

Pagatavošana

1 min.
  1. Vispirms sagriež žāvētos augļus , sasmalcina, bet ne pārāk smalki cepumus.
  2. Katliņā izkausē margarīnu vai sviestu, šokolādi (rūgto), kļavu sīrupu, cukuru.
  3. kad masa kļuvusi viendabīga pievieno cepumus un augļus.
  4. To visu kārtigi samaisa, lai viss butu noklājies ar šokolādi. Ja ir pārāk biezs var pielikt vēl klāt margarīnu vai sviestu.
  5. Tad uz lēzenaz plāts uzklāj folliju, kuru ieziež ar margarīnu. lej virsu masu un izlīdzina ar lielo nazi.
  6. Plāti liek leduskapja augšējā plauktā un tur apmēram stundu.
  7. Pēc stundas ūdens peldē izkausē piena šokolādi un pārlej pāri pamatnei,izlīdzina.
  8. Tad liek atkal leduskapī uz 2 stundām.
  9. Kūka jeb cepumi gatavi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize