Sākums > Receptes > Uzkodas

Dārzeņu spring rolls

2008. gada 24. marts
Foto: Anna Sīmane
Pagatavošana
30 min
1. Pildījumam dārzeņus sagriež strēmelītēs, apcep uzkarsētā pannā - sāk ar papriku un burkāniem, pievieno kāpostu, dzinumus un asnus. Kad tie kļuvuši nedaudz mīksti un sajaukušies savā starpā, pievieno mērcētas rīsu nūdeles, sojas un austeru mērci, nedaudz cukuru, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa, noņem no uguns un ļauj atdzist.
2. Gatavo spring rollus. Paņem rīsu plāksni, novieto to ar vienu stūri pret sevi (kā rombu). Visas plāksnes malas noziež ar sakultu olu. Apakšā novieto nedaudz dārzeņu pildījuma, tuvāko stūri atstājot pāris cm brīvu un lokot to pāri dārzeņiem. Sarullē līdz pusei, aizloka sānu malas un turpina rullēt līdz galam. Pāris pēdējos plāksnes cm noziež ar sakulto olu un piespiež ciešāk rullītim. Kad visi spring roll'i sagatavoti, tos vāra lielā eļļas daudzumā 1-2min, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Izņemtus no eļļas, noliek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
3. Pasniedz kā uzkodu kopā ar dažādām mērcēm.
Uz augšu