Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas fileja panejumā

2008. gada 26. februāris
Foto: Olgucis Olgucis
Pagatavošana
20 min
1. Vistas fileju sagriežam gareniski apmēram 1 cm biezos gabalos, atsitam tāpat kā cukgaļas vai liellopa karbonādi. Pievienojam sāli, kurš grib, var pievienot garšvielas.
2. Uzkarsējām pannu. Vistas fileju vispirms mērcējam olā tad apviļājam mannā vai kukurūzas miltos. Apcepam no abām pusēm tā, lai saķērās un paliek mazliet zeltains panējums. Apcepjam gandrīz uz sausas pannas, visam gaļas daudzumam drīkst izmantot tikai 1 ēdamkaroti eļļas.
3. kad visas vistas karbonādes apceptas, saliekam tās katliņā, pielejam mazliet ūdens (apmēram 1/3 no vistas apjoma) un liekam sautēties uz lēnās uguns apmēram uz 10 - 15 min - tas ir atkarīgs no karbonādes biezuma.
4. Šādi pagatavota vistas fileja (vistas baltā gaļa) ir ļoti maiga, mīksta un sulīga. Panējums ir nepieciešams lai saglabētu sulīgumu, bez tā nekādīgi neiztikt.
Uz augšu