Boloņas mērce

Boloņas mērce
Foto: Depositphotos.com
Mērci ledusskapī var uzglabāt līdz pat nedēļai. Ar katru dienu tā kļūst arvien garšīgāka. Atdzesēta tā ļoti labi garšo uzziesta uz maizes. Mērci saldētavā var uzglabāt līdz pat mēnesim - atdzesē mērci, pārliec slēgtā traukā un liec saldētavā.

Sastāvdaļas

  • 700 g jauktas maltās gaļas
  • 850 g konservētu tomātu savā sulā
  • 1 l vistas buljona
  • 200 ml sausā sarkanvīna
  • 4 lieli seleriju kāti
  • 4 burkāni
  • 4 lieli sīpoli
  • 4 ēd. k. olīveļļas
  • 4 salvijas zariņi
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 6 lauru lapas

Pagatavošana

220 min.
  1. Sagatavo dārzeņus. Nomizo burkānus un sagriež gabaliņos. Seleriju kātus sagriež ripās. Sīpolus gareniski pārgriež uz pusēm un tad sagriež pusripās. Tomātiem nolej šķidrumu atsevišķā traukā. Pašus tomātus sagriež rupjās šķēlēs.
  2. Dziļā pannā ielej visu olīveļļu un uzkarsē. Liek cepties seleriju kātus, sīpolus un burkānus. Cep 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz tie kļūst viegli zeltaini.
  3. Kad dārzeņi ir apcepušies, liek klāt malto gaļu un turpina cepšanu, līdz gaļa kļūst brūna. Cepšanas beigās pielej vīnu un sautē, līdz alkohols ir iztvaikojis, - aptuveni 10 minūtes.
  4. Pievieno garšvielas. No kātiņiem noņem salvijas un rozmarīna lapiņas. Sagriež tās. Pannā pie dārzeņiem un gaļas liek sagriezto rozmarīnu, salviju, lauru lapas, sagrieztus konservētos tomātus un pielej to sulu. Ļauj vārīties. Kā pēdējo sastāvdaļu pievieno 3/4 buljona. Visu uzvāra, tad samazina liesmu līdz minimumam un ļauj vārīties 3 stundas. Ik pa laikam apmaisa un, ja nepieciešams, pielej atlikušo buljonu.
  5. Novārītā mērce ir stipra un sātīga. Tai ir bieza konsistence. Pasniedz to ar makaroniem.

    Labu apetīti!
    Novārītā mērce ir stipra un sātīga. Tai ir bieza konsistence...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Janka 2014. gada 13. decembris 19:42
Ai, kā patīk kopēt Gordon Remzi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi