Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Musaka grieķu gaumē

2008. gada 16. jūnijs
Foto: Ilze Moļņika
Pagatavošana
120 min
1. Baklažānus sagriež šķēlēs,pārkaisa ar sāli un atstāj ievilkties.
2. Sīki sagriež sīpolus un ķiplokus,apcep eļļā.Noņem no pannas.
3. Apcep malto gaļu,pievieno jau apoceptos sīpolus un ķiplokus,pievieno tomātu mērci,tomātus,garšvielas (sāls,pipari),sautē 15 min.
4. Nomizo kartupeļus,sagriež smalkās šķēlēs,vāra sālsūdenī pusmīkstus.
5. Apcep baklažānu šķēles.
6. Gatavo mērci:sviestā apcep miltus,atšķaida ar karstu pienu un maisot vāra.pievieno sāli piparus,vararī nedaudz muskatriekstu.beigās iemaisa sarīvētu sieru.
7. kad mērce remdena(atdzisusi) pievieno sakultas olas.
8. Veidni ietauko,izkaisa ar rīvmaizi.
9. Kārto sastāvdaļas:kartupelu šķ.,gaļu,baklažānu šķ.,mērci pārlej pa virsu.
10. Cep cepeškrāsnī 180grādu temperatūrā 50 min.
11. Labu apetīti!!!
Uz augšu