Sākums > Receptes > Deserti

Bērnudārza āboli

2005. gada 27. maijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
25 min
1. Sagatavo ābolus.
2. Ābolus rūpīgi nomazgā un pārgriez uz pusēm. Ar tējakrotes palīdzību izņem no ābola serdi un mīkstumu, atstājot apmēram puscentrimetru līdz mizai.
3. Sagatavo pildījumu.
4. Biezpienu izmal caur gaļasmašīnu vai izberz caur sietiņu. Pievieno cukuru un skābo krējumu. Želatīnu uzbriedini 4 ēdamkarotēs ūdens un izšķīdini karstā ūdens peldē. Pievieno izšķīdināto želatīnu un sakul ar mikseri vai blenderi. Ieliec biezpiena masu uz 20 minūtēm ledusskapī lai nedaudz sacietē. Biezpiena masa nedrīkst sacietēt pilnīgi – tai jābūt vēl vijīgai.
5. Pildi ābolus.
6. Krāsainās marmelādes konfektes sīki sagriez. Izņem no leduskapja biezpiena masu un ieajuc iekšā sagrieztās marmelādes konfetes. Ar tējkaroti pildi biezpiena masu ābolos veidojot kalniņu. Izdekorē pildītos ābolus ar kivi gabaliņiem vai ķiršiem. Liec ledusskapī uz divām stundām.
7. Pasniedz aukstus uzreiz no ledusskapja.
Uz augšu