He no zivs

2008. gada 11. jūnijs
Foto: Egons
Pagatavošana
45 min
1. Zivs fileju (vēlams bez lielajām asakām) sagriež 1,5 x 1,5 cm gabaliņos. Sasāla. Pie tam nedaudz pārsālot. Ja parādās šķidrums – tas jānolej. Ņem etiķa ESENCI (70%), ar aprēķinu 2 ēdamkarotes uz vienu kg filejas, un ielej filejas masā strauji (ļoti strauji) maisot. Kopā ar esenci iemaisa paprikas pulveri vai asos piparus – cik stipru vēlas rezultātu. Uzliek vāku un atstāj uz 30 min.
2. Kamēr zivs „vārās” etiķī, sagriež sīpolus (3-4 galviņas uz 1 kg zivs) un buntīti kinzas.
3. Pēc 30 min. pievieno:
4. Sīpolus
5. Kinzu
6. Piestā samaltu koriandru (vienu tējkaroti bez kaudzītes)
7. Lotosa ziedus (baltā korejiešu garšviela) vienu tējkaroti
8. Sojas mērci 3-5 ēdamkarotes (pēc garšas)
9. Augu eļļu 2-3 ēdamkarotes
10. Ja vēlas asāku pievieno asos piparus
11. Ja patīk ķiploki piespiež 2-3 zobiņus
12. Visu samaisa, pievieno kas trūkst, liek cieši burkās un liek ledusskapī uz diennakti, labāk uz divām. Var ēst jau uzreiz. Ar aukstu šņabīti – neatkārtojami...
13. Visam tam ir varianti. Es lieku klāt korejiešu burkānus, apceptus sīpolus. Ar laiku katrs atrod kaut kādas savas niansītes.
Uz augšu