Sākums > Receptes > Deserti

Zemeņu zupa: maigās variācijas

2008. gada 31. maijs
Foto: Laura Zelča
Pagatavošana
8 min
1. ļauj saldējumam izkust
2. sagriež meloni ērta kumosa lieluma gabaliņos, kārto lēzeno šķīvju dibenos
3. atsevišķā traukā sablenderē zemenes ar banāniem
4. pārlej zemeņu-banānu masu pār meloni
5. ar balto saldējumu vai nu pilnībā pārklāj visu masu šķīvjos un pa vidu liek zemeni, vai arī veido skaistus rakstus.
6. * Šajā zemeņu zupas variācijā saldējumu iesaku kausēt, lai garšas kārpiņām sniegtu skaidrus signālus - apakšā: kraukšķīgs (melone), augšā: maigs (zemeņu-saldējuma masa). Ja saldējums ir ciets, tas nozīmē divas temperatūras, trīs atšķirīgas teksūras vienā, škietami vienveidīgā saldēdienā, kas ir par daudz.
7. Labu apetīti!
Uz augšu