Sākums > Receptes > Uzkodas

Garšas kārpiņu atsvaidzinātājs

2005. gada 27. maijs
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
2 min
1. Kāpēc pie uzkodām? Ja jūs viesiem servējat vairākus gaņģus, tad lieti noder pirms pamatediena (pēc pirmajam pāris uzkodām) atsvaidzinat garšas kārpiņas. Īpaši svarīgi tas būtu tad, ja preikšēdienā ir bijusi zivs vai kāds cits ēdiens/garšviela, kā garša ilgi būs jūtama mute. Šī nelielā saldā uzkoda sagatavos jūsu viesus baudīt pamatēdienu.
2. Nelielā glāzītē ileik vienu nelielu bumbiņu sladējuma un pārlej ar 2 cl ar augļu šņabi. Ļoti labi der bumbieru (Williams Birne) vai aprikozu (ungāru borock pālinka) vai grappa... Ja ir ļoti labs saldejums, pat der labi sasaldeta vodka. Nevajag lietot brūno alkoholu kā konjaku, armanjaku, brendiju utt...
3. Dekorē ar citrona miziņu vai piparmētru. Pasniedz ar mazu karotīti.
Uz augšu