Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Divreiz cepti kartupeļi ar krabi

2008. gada 22. februāris
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
120 min
1. Uzkarsē plīti -- 175 grādu
2. Nomazgā kartupeļus un daudzās vietās iedur tajos dziļus caurumus ar dakšiņu. Cep līdz tie vidū ir mīksti -- stundu vai pat ilgāk.
3. Ļauj kartupeļiem mazliet atdzist. Pārgriez tos uz pusēm un izņem no mizām mīkstumu. Noliec mizas sāņus.
4. Sviestu izkausē pannā, sautē tajā vispirms sīpolus, kad tie ļengani -- sēnes, kad tās ļenganas, krabja gaļu. Pievieno ķiploku, kā arī sāli un piparus pēc garšas.
5. Pielej klāt vermutu vai vīnu, ļauj uzvārīties. Samazini liesmu un ļauj lēni vārīties, līdz viss šķidrums ir uzsūcies masā.
6. Noņem no plīts. Piemaisi skābo un saldo krējumu. Piejauc klāt kartupeļus un pusi siera. Pagaršo, vai vajadzīgs vēl sāls un pipari.
7. Sadali masu pa kartupeļu mizu pusītēm. Pārkaisi tās ar sieru. Uzliec kartupeļu pusītes uz plakanas pannas un cep 175 grādu plītī, līdz siers sāk burbuļot. Pasniedz nekavējoties.
Uz augšu