Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ļoti dekadenta siera kūka

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes sasmalcinātu šokolādes cepumiņu
  • ¼ glāze cukura
  • 85 grami kausēta sviesta
  • 1 kg Filadelfijas tipa mīkstā siera
  • 1 un 2/3 glāzes cukura
  • 5 olas
  • 1 glāze īru krēma liķiera
  • 1 ēdamkarote šķidrās vaniļas
  • 1 glāze sadrumstalotas tumšās un/vai piena šokolādes
  • 1 glāze ļoti auksta 35% saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote šķīstošās kafijas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Šai receptei būs vajadzīga apaļa kēksa panna -- tāda, kurai var noņemt malas. Piemeklē dziļu pannu -- masas būs daudz.
  2. Sakarsē plīti uz 165 grādiem.
  3. Ierīvē pannu ar sviestu.
  4. Ieliec pannā sasmalcinātos cepumus (tos visvieglāk sasmalcināt pārtikas kombainā) un cukuru. Samaisi.
  5. Izkausē sviestu un ielej to pannā. Labi samaisi un tad ar rokām saplacini mīklu uz pannas apakšas, kā arī gar sāniem.
  6. Cep septiņas minūtes.
  7. Filadelfijas tipa sieru ieliec elektriskā kūlējā un kul kārtīgi līdz tas ir gluds. Pakāpeniski pievieno cukuru.
  8. Pa vienai pievieno olas, katru reizi ļauj labi sakulties.
  9. Pievieno liķieri un vaniļu.
  10. Iekaisi pusi sadrumstalotās šokolādes pannā. Ielej siera masu un atlikušo šokolādi pārkaisi tai pāri.
  11. Cep pie tiem pašiem 165 grādiem, līdz kūka ir zeltaina un vidū elastīga -- aptuveni stundu. Ļauj tai atdzist pavisam.
  12. Sakul kopā krējumu, cukuru un kafiju, līdz veidojas puslīdz stingrs putu krējums. Pārklāj to kūkai. Pārklāj kūku ar foliju un dzesē ledusskapī vismaz 24 stundas, lai visas garšas savelkas kopā.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Augusta siera kūka

Augusta siera kūka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA