Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sacepums siera mērcē

2008. gada 22. februāris
Foto: Māra Niedra
Pagatavošana
1 min
1. Baklažānu sagriežam pirksta platuma šķēlēs, iemērcam ūdenī - šādi tas ari pec cepšanas bus jauki sulīgs (pietiks ar laiku, kuru veltīsiet sekojošo sastāvdaļu griešanai).
2. Tieši tāpat sagriežam kartupeļus un cukini.
3. Cepamtrauku iesmērē ar kādu tauciņu un kārto tajā iepriekš sagrieztās sastāvdaļas. (Ja gatavojam neveģetāro versiju, šim visam pa vidu samētājam gaļas pikučus). Ik pa kārtiņai pārkaisam sālīti un iemīļotās garšvielas. Uzliekam vāku, liekam karstā cepeškrāsnī un uz stundu aizmirstam. Grādi kādi 200-250.
4. Tomātus un sieru griežam aptuveni 1-2 cm platuma kubiņos, sajaucam ar krējumu. Kad sacepumā kartupeļi gandrīz gatavi, izceļam trauku ārā un tajā iekārtojam (iemaisam) krējumā iemaisīto sieru un tomātus. Iesaujam uz vēl 20-30 minūtēm.
5. Iegūstam to pašu pierasto sacepumu, tacu dievīgā siera mērcē. Arī vēlāk sildot šo paēdienu, mērcīte nekur nav pazudusi.
Uz augšu