Sacepums siera mērcē

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi 4-5 lieli
  • Baklažāns 1
  • Cukini 2
  • Tomāti 2-3 lieli
  • Siers 150-200 g
  • Skābs krējums 300-400 g
  • (pievienojot 400-500 g maltās gaļas, iegūsiet neveģetāro versiju)

Pagatavošana

1 min.
  1. Baklažānu sagriežam pirksta platuma šķēlēs, iemērcam ūdenī - šādi tas ari pec cepšanas bus jauki sulīgs (pietiks ar laiku, kuru veltīsiet sekojošo sastāvdaļu griešanai).
  2. Tieši tāpat sagriežam kartupeļus un cukini.
  3. Cepamtrauku iesmērē ar kādu tauciņu un kārto tajā iepriekš sagrieztās sastāvdaļas. (Ja gatavojam neveģetāro versiju, šim visam pa vidu samētājam gaļas pikučus). Ik pa kārtiņai pārkaisam sālīti un iemīļotās garšvielas. Uzliekam vāku, liekam karstā cepeškrāsnī un uz stundu aizmirstam. Grādi kādi 200-250.
  4. Tomātus un sieru griežam aptuveni 1-2 cm platuma kubiņos, sajaucam ar krējumu. Kad sacepumā kartupeļi gandrīz gatavi, izceļam trauku ārā un tajā iekārtojam (iemaisam) krējumā iemaisīto sieru un tomātus. Iesaujam uz vēl 20-30 minūtēm.
  5. Iegūstam to pašu pierasto sacepumu, tacu dievīgā siera mērcē. Arī vēlāk sildot šo paēdienu, mērcīte nekur nav pazudusi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni