Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Dārzeņu sautējums ķiploku-siera mērcē

Dārzeņu sautējums ķiploku-siera mērcē

FOTO: Anete Pūpola

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Sastāvdaļas sautējumam:
  • 4-6 vidēji kartupeļi
  • 2-3 vidēji burkāni
  • 1 liels sīpols
  • baziliks
  • olīveļļa
  • Sastāvdaļas mērcei
  • 200 g krējuma
  • 200 g majonēzes
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 100-150 g siera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Pirmo gatavo mērci, jo tai sautējuma pagatavošanas laiku jāievelkas.
    Pirmo gatavo mērci, jo tai sautējuma pagatavošanas laiku jāi...

    FOTO: Anete Pūpola

  2. Mērcei: sajauc krējumu ar majonēzi 50:50. Pievieno saspiestu ķiploku, tik, cik asu mērci vēlas (optimāli apmēram 4 daiviņas), pievieno sarīvētu, uz vīdējās rīves, vai sagrieztu mazos gabaliņos sieru.
    Mērcei: sajauc krējumu ar majonēzi 50:50. Pievieno saspiestu...

    FOTO: Anete Pūpola

  3. Talāk gatavo sautējumu. Var cept lielā pannā, bet var porcionēt un sutināt podiņos. Iepilina podiņā olīveļļu.
    Talāk gatavo sautējumu. Var cept lielā pannā, bet var porcio...

    FOTO: Anete Pūpola

  4. Tad liek sagrieztus dārzeņus kārtās: pirmā kārta - šķēlītēs sagriezti kartupeļi.
    Tad liek sagrieztus dārzeņus kārtās: pirmā kārta -  šķēlītēs...

    FOTO: Anete Pūpola

  5. Otrā kārta - sagriezti burkāni.
    Otrā kārta -  sagriezti burkāni.

    FOTO: Anete Pūpola

  6. Katru kārtu pabeidz ar sīpoliem (var būt smalki sagriezti, sakapāti, plānās sķēlītēs - pēc gaumes) un bagātīgi katru kārtu pārkaisa ar baziliku. Ja vēlas, var nedaudz pārkaisīt ar sāli.
    Katru kārtu pabeidz ar sīpoliem (var būt smalki sagriezti, s...

    FOTO: Anete Pūpola

  7. Liek cepeškrāsnī ~ 200 grādos. Kad dārzeņi mīksti (garšīgi ir arī, ja mazliet kraukšķīgi), vienmerīgi tiem pa virsu uzklāj iepriekš pagatavoto siera-ķiploku mērci. Pacep vēl kādas 5 min., lai izskūst siers, kas ir mērcē. Kad gatavs ņem ārā no cepeškrāsns un nedaudz patur, lai atdziest. Labi garšo arī auksts.

    Labu apetīti!

    Liek cepeškrāsnī ~ 200 grādos. Kad dārzeņi mīksti (garšīgi i...

    FOTO: Anete Pūpola

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sulīgās kabaču kotletes

Sulīgās kabaču kotletes

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas