Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Dārzeņu sautējums ķiploku-siera mērcē

2008. gada 4. maijs
Foto: Anete Pūpola
Pagatavošana
60 min
1. Pirmo gatavo mērci, jo tai sautējuma pagatavošanas laiku jāievelkas.
Foto: Anete Pūpola
2. Mērcei: sajauc krējumu ar majonēzi 50:50. Pievieno saspiestu ķiploku, tik, cik asu mērci vēlas (optimāli apmēram 4 daiviņas), pievieno sarīvētu, uz vīdējās rīves, vai sagrieztu mazos gabaliņos sieru.
Foto: Anete Pūpola
3. Talāk gatavo sautējumu. Var cept lielā pannā, bet var porcionēt un sutināt podiņos. Iepilina podiņā olīveļļu.
Foto: Anete Pūpola
4. Tad liek sagrieztus dārzeņus kārtās: pirmā kārta - šķēlītēs sagriezti kartupeļi.
Foto: Anete Pūpola
5. Otrā kārta - sagriezti burkāni.
Foto: Anete Pūpola
6. Katru kārtu pabeidz ar sīpoliem (var būt smalki sagriezti, sakapāti, plānās sķēlītēs - pēc gaumes) un bagātīgi katru kārtu pārkaisa ar baziliku. Ja vēlas, var nedaudz pārkaisīt ar sāli.
Foto: Anete Pūpola
7. Liek cepeškrāsnī ~ 200 grādos. Kad dārzeņi mīksti (garšīgi ir arī, ja mazliet kraukšķīgi), vienmerīgi tiem pa virsu uzklāj iepriekš pagatavoto siera-ķiploku mērci. Pacep vēl kādas 5 min., lai izskūst siers, kas ir mērcē. Kad gatavs ņem ārā no cepeškrāsns un nedaudz patur, lai atdziest. Labi garšo arī auksts.

Labu apetīti!

Foto: Anete Pūpola
Uz augšu