Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopu gaļas pelmeņi rauga mīklā

2008. gada 3. maijs
Foto: Dace Vītola
Pagatavošana
30 min
1. Ņem rauga mīklu, izveltnē tāpat kā pīrādziņiem, ar glāzi izspiež apaļas ripiņas. Bļodā liek malto gaļu, tai pievieno apmēram vienu ēdamkaroti universālās dārzeņu garšvielas un pierīvē visu sīpolu, tad masu sajauc un liek uz mīklas aplīšiem, aizspiež ciet tāpat kā pīrādziņus un liek katlā vārīties sālsūdenī, kas jau iepriekš uzvārīts. Pelmenīši sākumā nogrimst, tad uzpeld, pēc uzpeldēšanas tie jāvāra apmēram 3-5 minūtes, tad izzvejo no katla un liek vienā rindā uz caurdūra, lai notek ūdens. Pannā sakarsē eļļu un liek pelmeņus apcepties no abām pusē brūnus,pasniedz ar skābu krējumu vai pārkaisītiem zaļumiem.
Uz augšu