Vārīti speķa rauši

Sastāvdaļas

  • * 250 g kviešu miltu
  • * ½ gl. piena
  • * 40 g sviesta
  • * 25 g rauga
  • * naža gals sāls
  • Pildījumam
  • * 100 g dūmota speķa
  • * 1 sīpols
  • * smalkie pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Pienu, sviestu, sāli sasilda līdz 30°C, šķidrumā izšķīdina raugu. Izsijātos kviešu miltos, pievienojot šķidrumu, iejauc vidēja biezuma mīklu.
  2. Mīklu izveltnē apmēram 8–10 mm biezā plāksnē, izspiež apaļas mīklas ripas un uz katras liek 1 tējk. pildījuma. Mīklas ripas saspiež kopā, tad rausīšus liek vārīties karstā pasālītā ūdenī. Vārīšanas laiks 5–8 minūtes. Gatavus rausīšus pasniedz galdā ar kausētu sviestu un skābu krējumu. Ēd karstus.
  3. Pildījumam: speķi sagriež mazos gabaliņos, pievieno nedaudz apceptu, sasmalcinātu sīpolu, piparus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi