Vārīti speķa rauši

3 1

Sastāvdaļas

  • * 250 g kviešu miltu
  • * ½ gl. piena
  • * 40 g sviesta
  • * 25 g rauga
  • * naža gals sāls
  • Pildījumam
  • * 100 g dūmota speķa
  • * 1 sīpols
  • * smalkie pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Pienu, sviestu, sāli sasilda līdz 30°C, šķidrumā izšķīdina raugu. Izsijātos kviešu miltos, pievienojot šķidrumu, iejauc vidēja biezuma mīklu.
  2. Mīklu izveltnē apmēram 8–10 mm biezā plāksnē, izspiež apaļas mīklas ripas un uz katras liek 1 tējk. pildījuma. Mīklas ripas saspiež kopā, tad rausīšus liek vārīties karstā pasālītā ūdenī. Vārīšanas laiks 5–8 minūtes. Gatavus rausīšus pasniedz galdā ar kausētu sviestu un skābu krējumu. Ēd karstus.
  3. Pildījumam: speķi sagriež mazos gabaliņos, pievieno nedaudz apceptu, sasmalcinātu sīpolu, piparus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti