Kārtīga buntīte pētersīļu, drošībai var ņemt divas, jo receptes pamatā ir pētersīļi
Mazliet mazāka buntīte diļļu
Pāris lapiņas bazilika, bet nav obligāti. Ja baziliks neiet pie sirds, tad droši svītrojam to ārā
Viena kārbiņa vai mazā bundžiņa anšovu, ja gribam pa glauno, bet ļoti labi der brētliņas
Pusīte mazā sarkanā čili
Viena liela,jo liela, sulīga citrona sula
Ungāru gurķīši, apmēram pusburciņa, jāskatās uz aci
Ķiplociņi, tā no sirds, lai jūt. Daiviņas 4, 5 noteikti
Mazliet olīveļļas
Garnēšanai vārītas paipalu oliņas, bet var ļoti labi arī iztikt bez
Franču garā maizīte vai kas līdzīgs, ko var uzsildīt cepeškrāsnī vai mikroviļņos
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
40 min.
Darbiņš nav no grūtajiem, bet savu pacietības mēru prasa gan.
Visam šim pasākumam ņemam vienu lielu, skaistu bļodu. Sīki jo sīki, bet ne blenderī, sasmalcinam pētersīļus, dilles un baziliku. To pašu daram arī ar anšoviem vai brētliņām, gurķīšiem, čili un ķiplokiem. Sasmalciniet visu tādos mazos, foršos, cik vien sīkos kubiciņos varat.
Visu samaisam tajā lielajā, skaistajā bļodā. Pievienojam klāt citrona sulu, eļļu, kas palikusi pāri no anšoviem un pavisam nedaudz olīveļļu.
Atkal visu samaisam, uzliekam virsū kādu "smagumu" un ļaujam pastāvēt stundas divas vismaz.
Pasniedz ar siltu franču maizi un vīnu. Maizītes garnējam ar paipalu oliņām.
Ceru, ka sadūšosieties un pamēgināsiet šo recepti. Jāsaka, ka vīriešu vidū tā ir īpaši iecienīta.