Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Zaļš ir viss, ko mīlēju

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kārtīga buntīte pētersīļu, drošībai var ņemt divas, jo receptes pamatā ir pētersīļi
  • Mazliet mazāka buntīte diļļu
  • Pāris lapiņas bazilika, bet nav obligāti. Ja baziliks neiet pie sirds, tad droši svītrojam to ārā
  • Viena kārbiņa vai mazā bundžiņa anšovu, ja gribam pa glauno, bet ļoti labi der brētliņas
  • Pusīte mazā sarkanā čili
  • Viena liela,jo liela, sulīga citrona sula
  • Ungāru gurķīši, apmēram pusburciņa, jāskatās uz aci
  • Ķiplociņi, tā no sirds, lai jūt. Daiviņas 4, 5 noteikti
  • Mazliet olīveļļas
  • Garnēšanai vārītas paipalu oliņas, bet var ļoti labi arī iztikt bez
  • Franču garā maizīte vai kas līdzīgs, ko var uzsildīt cepeškrāsnī vai mikroviļņos
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Darbiņš nav no grūtajiem, bet savu pacietības mēru prasa gan.
  2. Visam šim pasākumam ņemam vienu lielu, skaistu bļodu. Sīki jo sīki, bet ne blenderī, sasmalcinam pētersīļus, dilles un baziliku. To pašu daram arī ar anšoviem vai brētliņām, gurķīšiem, čili un ķiplokiem. Sasmalciniet visu tādos mazos, foršos, cik vien sīkos kubiciņos varat.
  3. Visu samaisam tajā lielajā, skaistajā bļodā. Pievienojam klāt citrona sulu, eļļu, kas palikusi pāri no anšoviem un pavisam nedaudz olīveļļu.
  4. Atkal visu samaisam, uzliekam virsū kādu "smagumu" un ļaujam pastāvēt stundas divas vismaz.
  5. Pasniedz ar siltu franču maizi un vīnu. Maizītes garnējam ar paipalu oliņām.
  6. Ceru, ka sadūšosieties un pamēgināsiet šo recepti. Jāsaka, ka vīriešu vidū tā ir īpaši iecienīta.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sātīgais kabaču sacepums

Sātīgais kabaču sacepums

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA