Zaļš ir viss, ko mīlēju

3 1

Sastāvdaļas

  • Kārtīga buntīte pētersīļu, drošībai var ņemt divas, jo receptes pamatā ir pētersīļi
  • Mazliet mazāka buntīte diļļu
  • Pāris lapiņas bazilika, bet nav obligāti. Ja baziliks neiet pie sirds, tad droši svītrojam to ārā
  • Viena kārbiņa vai mazā bundžiņa anšovu, ja gribam pa glauno, bet ļoti labi der brētliņas
  • Pusīte mazā sarkanā čili
  • Viena liela,jo liela, sulīga citrona sula
  • Ungāru gurķīši, apmēram pusburciņa, jāskatās uz aci
  • Ķiplociņi, tā no sirds, lai jūt. Daiviņas 4, 5 noteikti
  • Mazliet olīveļļas
  • Garnēšanai vārītas paipalu oliņas, bet var ļoti labi arī iztikt bez
  • Franču garā maizīte vai kas līdzīgs, ko var uzsildīt cepeškrāsnī vai mikroviļņos

Pagatavošana

40 min.
  1. Darbiņš nav no grūtajiem, bet savu pacietības mēru prasa gan.
  2. Visam šim pasākumam ņemam vienu lielu, skaistu bļodu. Sīki jo sīki, bet ne blenderī, sasmalcinam pētersīļus, dilles un baziliku. To pašu daram arī ar anšoviem vai brētliņām, gurķīšiem, čili un ķiplokiem. Sasmalciniet visu tādos mazos, foršos, cik vien sīkos kubiciņos varat.
  3. Visu samaisam tajā lielajā, skaistajā bļodā. Pievienojam klāt citrona sulu, eļļu, kas palikusi pāri no anšoviem un pavisam nedaudz olīveļļu.
  4. Atkal visu samaisam, uzliekam virsū kādu "smagumu" un ļaujam pastāvēt stundas divas vismaz.
  5. Pasniedz ar siltu franču maizi un vīnu. Maizītes garnējam ar paipalu oliņām.
  6. Ceru, ka sadūšosieties un pamēgināsiet šo recepti. Jāsaka, ka vīriešu vidū tā ir īpaši iecienīta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas