Lieldienu vainags

Lieldienu vainags
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 kg miltu
  • 30 g rauga
  • 30 g cukura
  • 500 ml piena
  • 15 g sāls
  • 200 g sviesta
  • 1 ola pārsmērēšanai
  • Dekoratīvie cukura graudiņi pasniegšanai

Pagatavošana

180 min.
  1. 200 g piena uzsilda (ne pārāk karstu), tajā ieliek raugu - lai izšķīst.
  2. Miltus izsijā, pievieno visus produktus, tikai sviestu liek pēdējo un izkausētu.
  3. Samaisa, pievieno izšķīdušo raugu. Kārtīgi mīca un noliek uz 2 stundām siltā vietā uzrūgt.
  4. Pēc stundas vēlreiz samīca. Mīcot ir jāsmejas, tad labi mīkla rūgs!
  5. Sadala mīklu vairākās daļās - cik nu vainagus gribas. Izveltnē desiņās -
    vienam vainagam nepieciešamas 2. Sapinot mīklu, veido vainagu, apsmērē ar olu.
  6. Cep 180 grādos ~ 45 min. līdz vainagi zeltaini brūni un maizīte gatava. Uz karstām maizītēm uzkaisa krāsainos cukura graudiņus.
    Atdzisušam vidū ieliek krāsotas olas.

    Lai labi garšo!
    Cep 180 grādos ~ 45 min.  līdz vainagi zeltaini brūni un mai...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi