Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Lieldienu vainags

Lieldienu vainags

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg miltu
  • 30 g rauga
  • 30 g cukura
  • 500 ml piena
  • 15 g sāls
  • 200 g sviesta
  • 1 ola pārsmērēšanai
  • Dekoratīvie cukura graudiņi pasniegšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. 200 g piena uzsilda (ne pārāk karstu), tajā ieliek raugu - lai izšķīst.
  2. Miltus izsijā, pievieno visus produktus, tikai sviestu liek pēdējo un izkausētu.
  3. Samaisa, pievieno izšķīdušo raugu. Kārtīgi mīca un noliek uz 2 stundām siltā vietā uzrūgt.
  4. Pēc stundas vēlreiz samīca. Mīcot ir jāsmejas, tad labi mīkla rūgs!
  5. Sadala mīklu vairākās daļās - cik nu vainagus gribas. Izveltnē desiņās -
    vienam vainagam nepieciešamas 2. Sapinot mīklu, veido vainagu, apsmērē ar olu.
  6. Cep 180 grādos ~ 45 min. līdz vainagi zeltaini brūni un maizīte gatava. Uz karstām maizītēm uzkaisa krāsainos cukura graudiņus.
    Atdzisušam vidū ieliek krāsotas olas.

    Lai labi garšo!
    Cep 180 grādos ~ 45 min.  līdz vainagi zeltaini brūni un mai...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Baklažānu rullīši ar tomātiem un mocarellu

Baklažānu rullīši ar tomātiem un mocarellu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas