Šokolādes trifeļu torte

Sastāvdaļas

  • 325 g sviesta
  • 750g parastās šokolādes, salauztas gabaliņos
  • 600ml ūdens
  • 3. sakultas olas
  • 400g. parasto miltu, izsijātus kopā ar 1 ¼ tējk. cepamā pulvera
  • 400g. pūdercukura
  • 300g pūdercukura, trifeļu masai
  • 175 ml trekna saldā krējuma

Pagatavošana

1 min.
  1. Ietaukot 3 apaļās veidnes (23 cm diametrā). sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem pēc celsija. Biezsienu katliņā ieliek 250g sviesta, 375g šokolādes un ielej ūdeni. Karsē uz lēna uguns apmaisot ,kamēr viss izkusis. Tad nedaudz atdzesē un iemaisa pie sakultajām olām.
  2. Pievieno miltus , pūdercukuru un kuļ, līdz mais;ijums kļūst viendabīgs. iepilda veidnēs un cep 25-30 min. vai tik ilgi, līdz iesmiņš, iedurts centrā paliek sauss. Atdzesē veidnēs uz restēm 10 min., tad izgāž no veidnes un ļauj , lai atdziest.
  3. Trifeļu masai izkausē 125g šokolādes. nedaudz atdzesē, tad pievieno paredzēto cukuru, atlikušo sviestu un 4 ēdamkarotes saldā krējuma un saķuļ. Glazūrai izkausē atlikušo šokolādi un krējumu.
  4. Pusi trifeļu masas pilda starp kārtām. Pārklāj torti ar glazūru. Atlikušo trifeļu masu ar greznojamo turzu uzspiež visapkārt tortes pamatnei.

Komentāri

Zita Varova 2009. gada 1. septembris 20:16
sakiet lūdzu,es netieku skaidrība ar recepti! Vai ūdens jalej klat sviestam un sokolādei? Vai šokoladi kauset pelde?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi