Izpalīdzīgais puravs

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Puravs - 1 gab. Ar balto daļu un zaļajām lapām, jo tās satur īpaši daudz mikroelementu
  • Olīveļļa, aukstā (pirmā) spieduma - 1 deserta karote - var izmantot arī sviestu, tad ir vēl aromātiskāk un garšīgāk
  • Jūras sāls - tējkarotes gals
  • Svaigi malti melnie, baltie vai 5 piparu maisījums - nu kādi apgriezieni 10 vismaz

Pagatavošana

5 min.
  1. Puravu saplēš - noplēš lielākās lapas un rūpīgi noskalo no iekšpuses. Sagriež visu apmēram 1,5 cm platās ripās, loksnītēs
  2. Liek uz pannas sakarsētā eļļā, cep uz straujas uguns apmēram 5 minūtes, apmaisot ik pēc 1 minūtes. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, bet atsevišķas lapiņas viegli brūnas, nogriež uguni. Apsāla, sapiparo. Liek uz šķīvja.
  3. Var pasniegt ar grauzdētu maizīti, apslacītu ar olīveļļu, nedaudz sāli un pipariem.
  4. Ļoti sātīgi, bet diētiski, veselīgi un garšīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Salāti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi