Sākums > Receptes > Salāti

Izpalīdzīgais puravs

2008. gada 11. februāris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
5 min
1. Puravu saplēš - noplēš lielākās lapas un rūpīgi noskalo no iekšpuses. Sagriež visu apmēram 1,5 cm platās ripās, loksnītēs
2. Liek uz pannas sakarsētā eļļā, cep uz straujas uguns apmēram 5 minūtes, apmaisot ik pēc 1 minūtes. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, bet atsevišķas lapiņas viegli brūnas, nogriež uguni. Apsāla, sapiparo. Liek uz šķīvja.
3. Var pasniegt ar grauzdētu maizīti, apslacītu ar olīveļļu, nedaudz sāli un pipariem.
4. Ļoti sātīgi, bet diētiski, veselīgi un garšīgi.
Uz augšu