Ābolu pīrāgs ar rumu un glazūru

Sastāvdaļas

  • Milti - 500 g
  • Margarīns - 150 g
  • 1 olas
  • Cukurs - 100 g
  • Piens vai ūdens - 200 g
  • Raugs - 30 g
  • Pārklājumam: āboli - 500-600 g
  • Rozīnes - 2 ēdamk
  • Cukurs - 4 ēdamk
  • Viskijs vai rums - 5 ēdamk
  • Glazūrai
  • Mīksts sviests - 30 g
  • Cukurs - 40 g 2 olas

Pagatavošana

1 min.
  1. Raugu izšķīdina pusglāzē silta piena. Izsijā miltus, izveido bedrīti un tajā ielej atlikušo pienu, kurā izšķīdināts sāls un cukurs. Pieliek 1 olu un margarīnu. Visu samaisa ar miltiem un pievieno raugu, jāmīca 10 – 15 minūtes. Liek siltumā un 20 minūtes uzraudzē. Tad samīca, vēlreiz uzraudzē un vienmērīgā kārtā uzklāj uz plāts.
  2. Pārklājumam
  3. Nomizotus ābolus sagriež plānās šķēlēs, liek bļodā, pārsedz ar rozīnēm, cukuru, pārslaka ar alkoholu un ļauj dažas stundas ievilkties. Pēc tam pildījumu liek uz mīklas un cep apmēram 30 – 40 minūtes. Saputo glazūras sastāvdaļas, pārlej āboliem un vēl 5 min. apkaltē cepeškrāsnī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize