Šokolādes olas

2008. gada 2. februāris
Foto: JOLANTA ORLOVA
Pagatavošana
20 min
1. No folijas izveido desmit veidnītes, pārliecot to kādam olveidīgam priekšmetam, nedaudz lielākam par vistas olu.
2. Ūdens peldē izkausē šokolādi, ar otiņu ieklāj šokolādi veidnīšu iekšpusē. Saldētavā šokolādei ļauj sastingt, un pārklāšanu atkārto vēl 1 - 2 reizes. Tad folliju uzmanīgi atdala no šokolādes.
3. No pudiņa pulvera, piena un cukura pagatavo krēmu, atdzesē, iecilā saputotus olu baltumus un pilda šokolādes veidnītēs. Krēmam virsū katrā šokolādes olā ieliek pa aprikožu pusītei.
4. Karsējot izkausē divas ēdamkarotes cukura un, līdzko tas sāk brūnēt, noņam no uguns. Pēc brītiņa, kad cukurs sāk karamelizēties, tecinot to pāri krēmam šokolādes čaumalās, veido zeltainas stīdziņas. Ja sīrups kļūst par biezu, to no jauna pasilda uz uguns.
Uz augšu