Mans rupjmaizes kārtojums

5 1

Sastāvdaļas

  • Rudzu maize
  • Ievārījums, saldais krējums
  • Augļi

Pagatavošana

1 min.
  1. Rudzu maizi salauž gabaliņos, liek uz plāts. Es parasti pielieku klāt arī dažas baltmaizes šķēles, tad kopējā maizes garša nebūs tik rūgta, bet var arī nelikt - kā vēlaties. Sagatavoto maizi liek cepeškrāsnī un kaltē apm 160 grādu temperatūrā, kamēr maizes gabaliņi cieti un sausi. Maizi samaļ gaļasmašīnā. Tad samalto maizi uzbriedina - pamazām pielejot sīrupu no kāda kompota, vai kādu sulu, līdz maize kļūst mitra, bet drupena, irdena.Tad kārto traukā vispirms kārtiņu maizes, tad ievārījumu, tad putukrējumu, tad atkal maizi, ievārījumu, putukrējumu utt. Virsējai kārtai jābūt maizei. Grezno ar putukrējumu un augļiem. Greznošana nav obligāta, bet ja vēlas, tad augļus var ielikt starp kārtām uz putukrējuma. Tad visu ieliek ledusskapī vismaz uz dažām stundām. Lai labi garšo !

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize