Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu klimpas ar gaileņu pildījumu

2005. gada 19. aprīlis
Foto: Shutterstock.com
Mēli var norīt, cik gardas!
Pagatavošana
120 min
1. Gatavo masu klimpām. Četrus kartupeļus novāra un karstus sastampā. Pārējos sarīvē nospiež sulu, pieliek sāli, stērķeli no nospiestas sulas un sastampātos vārītos kartupeļus.
2. Gatavo pildījumu. Sviestā apcep sīpolus, tad pievieno gailenes, sāli, piparus un cep vēl 5-7 minūtes, līdz sēnes saraujas un no tām iztvaiko liekais šķidrums. I
3. Izņem sēnes no pannas bļodiņā. Pannā gatavo mērci, apcepot sīpolus ar sakapātu cauraudzīti.
4. Uz plaukstas saplacina plakanu klimpu masu, vidū liek karoti gaileņu pildījuma), aploka malas ap pildījumu, saveļ apaļu klimpu. Tā saformē visas klimpal un liek vārīties verdošā sāls ūdenī uz mierīgas uguns, līdz tās uzpeld virspusē.
5. Liek klimpas uz šķīvjiem, pārlej ar mērci. Ja vēlas, pievieno zaļumus un siera skaidiņas.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu