Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sautēta vista ar tomātiem un zaļajām olīvām

2008. gada 17. janvāris
Foto: Līga Zirnīte
Pagatavošana
80 min
1. Vistu noskalo un nosusina. Liek bļodā un pievieno 3 ēd.k.eļļas, citrona sulu, sāli un piparus. Marinē vismaz 4 stundas.
2. Pannā sakarsē eļļu un apcep rupji sagriezto burkānu, rupji sakapāto sīpolu un rupji sakapāto seleriju.
3. Pievieno izmarinētos vistas gabalus un apcep zeltaini brūnus.
4. Pielej vīnu un maisot karsē, līdz tas iztvaiko.
5. Pievieno tomātus un ūdeni. Pannai uzliek vāku un maisot turpina sautēt.
6. Pēc 15 minūtēm pieber olīvas.
7. Uz lēnas uguns sautē vēl apmēram 20 minūtes, līdz vista mīksta. Pasniedz karstu.
Uz augšu