Sautēta vista ar tomātiem un zaļajām olīvām

4 1

Sastāvdaļas

  • Apjoms 4-6 porcijas
  • 1.5 kg vistas gaļa ar kauliem
  • 1 citrona sula
  • 5 ēd.k. olīveļļas
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 selerijas kāts
  • 125 ml baltvīns
  • 500 g konservēti tomāti
  • 125 ml auksta ūdens
  • 150 g lielās zaļās olīvas
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

80 min.
  1. Vistu noskalo un nosusina. Liek bļodā un pievieno 3 ēd.k.eļļas, citrona sulu, sāli un piparus. Marinē vismaz 4 stundas.
  2. Pannā sakarsē eļļu un apcep rupji sagriezto burkānu, rupji sakapāto sīpolu un rupji sakapāto seleriju.
  3. Pievieno izmarinētos vistas gabalus un apcep zeltaini brūnus.
  4. Pielej vīnu un maisot karsē, līdz tas iztvaiko.
  5. Pievieno tomātus un ūdeni. Pannai uzliek vāku un maisot turpina sautēt.
  6. Pēc 15 minūtēm pieber olīvas.
  7. Uz lēnas uguns sautē vēl apmēram 20 minūtes, līdz vista mīksta. Pasniedz karstu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni