Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Sautēta vista ar tomātiem un zaļajām olīvām

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Apjoms 4-6 porcijas
  • 1.5 kg vistas gaļa ar kauliem
  • 1 citrona sula
  • 5 ēd.k. olīveļļas
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 selerijas kāts
  • 125 ml baltvīns
  • 500 g konservēti tomāti
  • 125 ml auksta ūdens
  • 150 g lielās zaļās olīvas
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Vistu noskalo un nosusina. Liek bļodā un pievieno 3 ēd.k.eļļas, citrona sulu, sāli un piparus. Marinē vismaz 4 stundas.
  2. Pannā sakarsē eļļu un apcep rupji sagriezto burkānu, rupji sakapāto sīpolu un rupji sakapāto seleriju.
  3. Pievieno izmarinētos vistas gabalus un apcep zeltaini brūnus.
  4. Pielej vīnu un maisot karsē, līdz tas iztvaiko.
  5. Pievieno tomātus un ūdeni. Pannai uzliek vāku un maisot turpina sautēt.
  6. Pēc 15 minūtēm pieber olīvas.
  7. Uz lēnas uguns sautē vēl apmēram 20 minūtes, līdz vista mīksta. Pasniedz karstu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skudru pūznis

Skudru pūznis

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas