Labie ābolīši

2008. gada 14. janvāris
Foto: Inese Beķere
Pagatavošana
1 min
1. Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Ņem diezgan dziļu pannu un iesmērē ar eļļu un izkaisa ar mannu (ja ņem silikona formu tad nevajag). Noklāj formas apakšu ar āboliem, ne pārāk biezi, bet tā, lai apakša būtu nosegta. Tad ņem cukuru un kaisa pāri, kādu sauju noteikti vajadzēs. Tāpat pārkaisa ar mannu, arī kādas divas saujas, lai viss tā skaisti nosedzas. Atkal liek ābolus un tā atkārto kārtas, kamēr forma pilna. Virspusē jābūt mannai. Virsū saliek piciņas ar sviestu (cik nu katrs daudz vēlas,bet vajag noteikti)un pārlej ar pienu. Pienu vajag vismaz pusotru glāzi, bet,lai nebūtu vairāk par pusi formas (āboliem nav jāpeld).
2. Cep kamēr virspusē cukurs karamelizējas un paliek brūngans. Apm 20-30 min uz 200 grādiem, skatoties pēc formas izmēra un sacepuma biezuma. Kad gatavs pārber ar kanēli. Garšīgs gan silts, gan auksts.
3. Labu apetīti!
Uz augšu