Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Spageti ķīniešu gaumē

2005. gada 14. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
20 min
1. Puravu kārtīgi nomazgā. Sagriež 2 cm garos gredzenos. 2 cm garos kātiņus sagriež garenos salmiņos.
2. Burkānus notīra. Sagriež ļoti plāni visā burkāna garumā. Var to darīt ar tīrāmo nazīti, tad šīs garās strēmeles sagriež 3-4 cm lielos gabaliņos.
3. Nomazgāt sēnes un sagriezt katru uz 4 daļām.
4. Tomātos veidot nelielus iegriezumus, iegremdēt verdošā ūdenī uz pāris minūtēm, noņemt mizu sagriezt 4 daļās. Izņemt sēklas. Katru iegūto gabaliņu pārgriezt vēl uz pusēm.
5. Eļļu vai margarīnu uzkarsēt lielā pannā (WOK), liek puravus, ingveru, burkānus, sēnes, nedaudz apsāla. Visu laiku apmaisot, sautē gandrīz līdz gatavībai (dārzeņi nedrīkst būt mīksti).
6. Pievienot tomātus, sasmalcinātu ķiploku un turpināt sutināt. Noņemt no uguns un turēt siltumā.
7. Spageti novārīt nedaudz sāļā ūdenī. Kartupeļu miltus sajaukt ar ūdeni un iemaisīt buljonā, uzvārīt.
8. Pievienot sojas mērci un vīnu, papiparot. Sajaukt ar dārzeņiem.
9. Pasniedzot apbārsta ar sezama sēkliņām.
Uz augšu