Sākums > Receptes > Deserti

Citronu krēms ar aveņu mērci

2007. gada 29. decembris
Foto: Paula Pauliņa
Pagatavošana
1 min
1. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru karsta ūdens peldē, kamer masa kļūst krēmveidīga.
2. želatīnu iemērc auksta ūdenī, izšķīdina un pievieno siltai olu masai, maisot atdzesē.
3. saldo krējumu saputo, citroniem norīvē miziņu un izspiez sulu. Putukrējumu un citronu sulu iecilā olu masā. krēmu liek aukstuma, lai sarec.
4. Avenes ar cukuru savāra, līdz ogas ir izšķīdušas, tad izkāš caur sietiņu. Masu atdzesē, klāt piejauc saldo krējumu.
5. Uz šķīvja uzlej mērcīti un vidū ieliek krēmu, rotā ar citronu šķēlīti un avenēm.
Uz augšu