Ātrā baltmaize

2007. gada 18. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Raugu un 1 tējkaroti miltu izšķīdina ½ glāzē ūdens. Uzraudzē siltumā ( apm. 30 min.).
2. Šo uzrūgušo masu lej lielā bļodā, pievieno eļļu, 1 glāzi ūdens, sāli, cukuru , un ber miltus pakāpeniski, mīcot mīklu, kamēr tā atdalās no rokām un no bļodas ( apm. 5 min.).
3. Veido mazus, ābola lieluma kukulīšus, liek uz ietaukotas plāts, ar nazi iegriež vairākas paralēlas līnijas un nedaudz uzraudzē (apm. 10 min.)
4. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep tieši 10 minūtes.
5. Izcepto maizi liek uz koka dēļa, apsedz ar dvieli.
6. Ēdama pēc 30 minūtēm.
Uz augšu