Zaļie batoniņi

2007. gada 18. decembris
Foto: Vnk kārumniece
Pagatavošana
1 min
1. Ielej bļodā siltu ūdeni un piemaisi klāt eļļu. Ūdenī izšķīdini raugu.
2. Pamazām pievieno cukuru, sāli un miltus. Samīci mīklu. Ļauj uzrūgt 40 minūtes.
3. Izņem mīklu no bļodas, pārkaisi galdu ar miltiem un samīci mīklu, lai tā ir spoža un elastīga.
4. Sadali mīklu sešās vienādās daļās. Izrullē mīklu garās plāksnēs (apmēram 30 cm).
5. Samaisi kopā visas pildījuma sastāvdaļas. Uz katras mīklas plāksnes uzklāj 1/6 pildījuma.
6. Saritini mīklas plāksnes rullī un liec ruļļus uz divām plātnēm, kas izklātas ar cepamo papīru. Ļauj pacelties pusstundu. Sakarsē krāsni līdz 250 grādiem. Cep katru plātni apmēram 15 minūtes, līdz batoni ir zeltaini brūni.
Uz augšu