Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brokastis Zaļie batoniņi

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Sastāvdaļas
  • Mīkla
  • 600 ml silta ūdens
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 50 g rauga
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 tējkarotes sāls
  • Apmēram 1300 ml (apmēram 800 g) kviešu miltu
  • Pildījums
  • 100 g mīksta sviesta
  • 100 ml sasmalcinātu pētersīļu
  • 100 ml sasmalcinātu maurloku
  • 2 tējkarotes žāvēta vai 3 zariņi svaiga sasmalcināta estragona
  • 6 gabaliņiem! ĻOTI GARŠĪGI
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Ielej bļodā siltu ūdeni un piemaisi klāt eļļu. Ūdenī izšķīdini raugu.
  2. Pamazām pievieno cukuru, sāli un miltus. Samīci mīklu. Ļauj uzrūgt 40 minūtes.
  3. Izņem mīklu no bļodas, pārkaisi galdu ar miltiem un samīci mīklu, lai tā ir spoža un elastīga.
  4. Sadali mīklu sešās vienādās daļās. Izrullē mīklu garās plāksnēs (apmēram 30 cm).
  5. Samaisi kopā visas pildījuma sastāvdaļas. Uz katras mīklas plāksnes uzklāj 1/6 pildījuma.
  6. Saritini mīklas plāksnes rullī un liec ruļļus uz divām plātnēm, kas izklātas ar cepamo papīru. Ļauj pacelties pusstundu. Sakarsē krāsni līdz 250 grādiem. Cep katru plātni apmēram 15 minūtes, līdz batoni ir zeltaini brūni.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Karbonāde alus mīklā

Karbonāde alus mīklā

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA