Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Aļņa gaļas bifšteks ( 4 personām)

2007. gada 17. decembris
Foto: Juris Štokmanis
Pagatavošana
30 min
1. Sīpolu sasmalcina, apcep, ķiploka daiviņas saspiež.
2. Gaļu un speķi samaļ kopā ar sīpolu un ķiploka daiviņām 1 reizi.
3. Maltajai gaļai pievieno saldo krējumu, sāli, piparus, visu kārtīgi samīca. Ievieto saldētavā uz ½ stundu.
4. Gaļas masu sadala 8 vienādās daļās (pa 2 uz personu), veido gaļas bumbiņas.
5. Ieeļļo cepešpannu, uz tās izkārto gaļas bumbiņas.
6. Kūpināto speķi sagriež 16 vienādās, plānās sloksnītēs, tās uzliek gaļas bumbiņai vienu otrai krusteniski, viegli piespiež klāt.
7. Cep karstā cepeškrāsnī apmēram ½ stundu, kamēr gaļā kļūst brūna. Nepiededzināt!
8. Pasniedz ar krāsnī ceptiem kartupeļiem, sautētiem kāpostiem un meža sēņu mērci
Uz augšu