Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vista ar kanēli un citronu

2007. gada 3. decembris
Foto: Ilona Ikauniece
Pagatavošana
1 min
1. Sagriež gabaliņos selerijas kātus, burkānus, sīpolu, sasmalcina ķiploku un katliņā uzkarsētā eļļā (jālej daudz eļļas - apm. 8 ēdamkarotes) cep. Neaizmirst pievienot arī garšvielas: rozmarīnu, lauru lapas, citronzāli, sāli un piparus. Cep apm. 15 minūtes.
2. Kamēr dārzeņi cepās, tikmēr sajauc miltus ar pipariem un sāli un šai maisījumā apviļā vistas gaļu un vistas gabaliņus apcep pannā zeltaini brūnus, tad pievieno vīnu un cep vēl 5 minūtes.
3. Pēc tam, kad dārzeņi cepušies stundas ceturksni, no katliņa izņem rozmarīnu un lauru lapas. Savukārt pievieno vistu ar visu šķidrumu, 1 citrona sulu un kanēļa miziņas. Visu samaisa, vēl pievieno buljonu, uzliek vāku un sutina ½ stundu un ļoti lēnas uguns.
4. Tad noņem vāku un turpina cepināt vēl 15 minūtes.
5. Beigās izņem kanēļa miziņas un citronzāli. Sajauc otra citrona sulu ar olu dzeltenumu un to iemaisa gatavojamā ēdienā.
Uz augšu