Garšīgie suši

2007. gada 3. decembris
Foto: Eva
Pagatavošana
40 min
1. Īzvāra rīsus. Var ņemt jebkurus, tikai jāpavāra ilgāk kā parasti, lai viņi kļūst lipīgi.
2. Sagriež krabju nūjiņas gareniski trijās daļās. Lasi griež aptuveni tikpat lielos gareniskos gabaliņos kā krabju nūjiņas.
3. Kas rīsi ir gatavi, tos izliek bļodā un atdzesē.
4. Ņem suši lapas un liek uz bambusa paklājiņa. Lapas samitrina ar ūdeni, lai viņas vairs nav sausas kā papīrs.
5. Apmēram 4 cm platā joslā vienā lapas galā kārtu rīsus un tos sablīvē apmēram 0.5 cm biezumā. '
6. Rīsos izveidotā nelielā grāvītī kārto krabju nūjiņas, lasi un Filadelfijas siera.
7. Suši kārtīgi sablīvējot sarullē ar bambusa paklājiņa palīdzību.
8. Ļauj atdzist kārtīgi.
9. Sagriež aptuveni 2 cm lielos gabaliņos.
10. Pasniedz kopā ar sojas mērci un vasabi.
11. Ļoti garšīgi ir ielejot soju trauciņā, tajā izšķīdina vasabi (atkarībā cik asu gribās) un šajā sagatavotajā sojā izmērcē suši gabaliņu.
12. Ēdam gardu muti!
Uz augšu