Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Spaghetti, aglio, olio, peperoncino (ātri pagatavojami spaghetti)

2007. gada 1. decembris
Foto: Tamāra Kļauza in Bonsi
Pagatavošana
20 min
1. Kamēr tiek novārīti spaghetti sāls ūdenī, uz palielas pannas uzlej tik daudz olīveļļu, lai vari pēcāk iemaisīt spaghetti tajā. Pievienot eļļai ķiplokus, kas ir pārgriezts gareniski uz pusēm, un sarkano, aso pipariņu (tas, cik tas ir ass, ir atkarīgs no atsevišķiem pipariem. Es uz 2 cilvēkiem lieku 1 pipariņu pārplēstu uz pusēm). Eļļa uz lēnas uguns uzkarst un uzsūc ķiploka un pipara aromus un garšu (ja spaghetti vēl nav gatavi, pannu noceļ no uguns, lai ķiploks nedeg). Spaghetti tiek izkārsti, bet ne pilnīgi (pavisam mazliet ūdens padarīs visu ne tik sausu. Es parasti spaghetti izceļu no katla ar dakšu un uzreiz lieku pannā, kas ir uz lēnas uguns) un tad iemaisīti ar eļļu. Lieciet šķīvjos, pārkaisiet mazliet sieru Parmizānu un pasniedziet.
Uz augšu