Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vecmāmiņas jēra gaļas Lieldienu pusdienas

Vecmāmiņas jēra gaļas Lieldienu pusdienas

FOTO: Depositphotos.com

Jēra gaļa all'aceto balsamico - kārtīgas Lieldienu pusdienas itāļu gaumē
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg jēra gaļas
  • 4 daiviņa/s ķiploka daiviņas sarīvētas uz rupjas rīves
  • 1/4 glāze/s baltvīna
  • 0.5 l balzāmetiķa (aceto balsamico)
  • 2 sausas, sasmalcinātas lauru lapas
  • 2 zariņi ar pusi vai viena nepilna tējk. rozmarīna
  • Veseli melnie pipari
  • Kaltētas, sasmalcinātas pētersīļu lapas
  • Sāls
  • 1 šķipsna/s cukura
  • 1 ēd. k. miltu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Jēra gaļu ieliek nemetāla traukā, tam pievieno visus pārējos komponentus, samaisa un marinē istabas temperatūrā pāris stundas.
  2. Jēra gaļu notecina un apcep uz pannas līdz viss liekais sķidrums iztvaiko. Pēc tam liek cepeškrāsnī uz aptuveni pusstundu ( gatavosanas laiks var būt relatīvs atkarībā no marinēšanas ilguma un gaļas mīkstuma).
  3. Mērcei - atlikušo marinādi izkāš caur marli un liek kastrolī karsēties uz mazas uguns. Kad jau kādas 5 minūtes ir karsējies, pievieno miltus un vāra līdz tam brīdim, kad mērce jau ir kļuvusi daudz gaišāka un ieguvusi biezāku konsistenci.
  4. Gaļu pasniedz aplietu ar mērci. Piedevas izvēlas pēc gaumes.

    Labu apetīti!
    Gaļu pasniedz aplietu ar mērci.  Piedevas izvēlas pēc gaumes...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas