Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni ar šķiņķi dienviditālijas gaumē

2007. gada 26. novembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Tomātus blanšē, noņem miziņu un sagriež gabalos. Šķiņķi sagriež strēmelēs. Sīpolu un ķiploku daiviņas sīki sakapā.
2. Olīveļļu uzkarsē, uzmanīgi apcep sīpolus un veselu čilī piparu. Pievieno ķiplokus un šķiņķi, īsu brīdi apcep. Pievieno tomātus un visu kopā karsē vidējā temperatūrā apmēram 45 min., ik pa laikam apmaisot.
3. Katlā uzvāra 3 l ūdens, kam pievienots sāls. 400 g makaronu salauž gabaliņos un vāra 8 min. Nepārvārīt!
4. Sieru Monterigo sarīvē, pētersīļus sakapā, baziliku sīki sagriež. Tomātu mērcei pēc garšas pievieno sāli un piparus, bet izņem laukā čilī piparu. Iemaisa lielāko daļu pētersīļu.
5. Makaronus notecina un samaisa ar kausētiem cūku taukiem un ½ tējkarotes maltu smaržīgo piparu. Pievieno tomātu mērci un rīvētu sieru, visu samaisa. Pasniedz pārkaisītu ar rīvētu Monterigo sieru un sakapātiem zaļumiem.
Uz augšu