Brokoļu zupa

2007. gada 26. novembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Brokoļus sadala čemuros, kātu sagriež nelielās šķēlītēs. Speķi sagriež smalkās strēmelītēs. Tomātu blanšē, nomizo, sagriež palielos gabalos. 2 ķiploku daiviņas sagriež plānās šķēlītēs.
2. Gatavo 1,5 l gaļas buljona. Citā lielākā katlā, uzkarsētā olīveļļā apcep speķa strēmeles. Īsu brīdi apcep ķiploku. Pievieno brokoļu čemurus un kātus un cep 2 min. Pievieno tomātu, sāli un piparus. Visu mazliet sacep.
3. Verdošu buljonu lēnām lej lielajā katlā un ļauj atkārtoti uzvārīties. 150 g spageti salauž 3 cm garos gabalos un ieber zupā. Tā ir gatava, ja brokoļi ir vēl kraukšķīgi un spageti - pusmīksti. Zupai pēc garšas pievieno sāli, piparus un citrona sulu. Jau gatavai zupai iemaisa smalki sakapātus pētersīļus. Zupu pasniedz ar rīvētu Monterigo sieru.
Uz augšu