Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Ķirbju, mandeļu, olu sacepums

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 -6 porcijām
  • 400 g ķirbja mīkstuma
  • 100 g sasmalcinātas mandeles
  • 100 g svaigi rīvēta Monterigo siera
  • 6 olas
  • 60 g mīksta sviesta
  • Sāls, malti baltie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Ķirbja mīkstumu sagriež kubiciņos, liek katlā, viegli apsāla un pielej 2 – 3 ēdamkarotes ūdens.
  2. Katlā ar vāciņu ķirbi sautē, kamēr tas gatavs. Ar blendera palīdzību (jeb izberžot caur sietu) iegūst viendabīgu ķirbja masu. Mazliet atdzesē. Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  3. Mandeles un ½ sviesta iemaisa ķirbju biezenī. 6 olas sakuļ ar 50 g Monterigo siera. Sakultai masai lēnām pa karotei pievieno ķirbju biezeni, kamēr iegūst viendabīgu masu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  4. Cepeštrauku ieziež ar 1 tējkaroti sviesta. Ielej ķirbju, olu maisījumu. Pāri pārber atlikušās mandeles un Monterigo sieru. Pa virsu uzliek sviesta piciņas. Iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī cep apmēram 20-30 min., kamēr ir zeltaini brūns. Pasniedz karstu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas