Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ķirbju, mandeļu, olu sacepums

2007. gada 23. novembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Ķirbja mīkstumu sagriež kubiciņos, liek katlā, viegli apsāla un pielej 2 – 3 ēdamkarotes ūdens.
2. Katlā ar vāciņu ķirbi sautē, kamēr tas gatavs. Ar blendera palīdzību (jeb izberžot caur sietu) iegūst viendabīgu ķirbja masu. Mazliet atdzesē. Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
3. Mandeles un ½ sviesta iemaisa ķirbju biezenī. 6 olas sakuļ ar 50 g Monterigo siera. Sakultai masai lēnām pa karotei pievieno ķirbju biezeni, kamēr iegūst viendabīgu masu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
4. Cepeštrauku ieziež ar 1 tējkaroti sviesta. Ielej ķirbju, olu maisījumu. Pāri pārber atlikušās mandeles un Monterigo sieru. Pa virsu uzliek sviesta piciņas. Iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī cep apmēram 20-30 min., kamēr ir zeltaini brūns. Pasniedz karstu.
Uz augšu