Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gastronomiskas izvirtības ķekavas gaumē

2007. gada 20. novembris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
30 min
1. Vistu nomazgā, nosusina un ierīvē no ārpuses un iekšpuses ar sāli un pipariem. Tomātu mērci sajauc ar mārrutkiem un saspiestiem ķiplokiem. Vistu no ārpuses biezā kārtā iesmērē ar mērci un liek ledusskapī ievilkties.
2. Mēli novāra, novelk plēvi un sagriež gareniski plānās šķēlītēs. Kāpostus sagriež sloksnītēs un cep sakarsētā eļļā uz pannas llīdz tie apbrūnējuši, pievieno sakapātu sīpolu,uz sakņu rīves sarīvētu burkānu, sāli, pielej pāris ēdamkarošu ūdens un uz mazas liesmiņas pasautē 4-5 minūtes zem vāka. Ņem mēles šļēlītes, ar karoti liek vienā galā kāpostu sautējumu, sarutina rullītī un sasprauž ar koka zobu bakstāmajiem. Mēles rullīšus cieši sapilda vistā. Vistu aizšuj, liek ar krūtīm uz augšu un cep cepeškrāsnī 190-200 grādos 2,5 - 3 stundas, regulāri aplaistot ar izdalījušos sulu. Ja vista pārāk apbrūnē, to var piesegt ar pārtikas foliju. Apmēram 1 - 1,5 stundas pirms cepšanas beigām vistai apkārt saliek vienādus nelielus nomizotus kartupeļus, apkaisa ar sāli un arī regulāri aplaista ar izdalījušos sulu, Ja nepieciešams, var laiku pa laikam pieliet mazliet karsta ūdens.
3. Kad vista gatava, izvelk diegu, izņem mēles rullīšus.Vistu liek šķīvja vidū, apkārt kārto ceptos kartupeļus un mēles rullīšus, kam izņemti zobu bakstāmie.
4. Labu apetīti!
Uz augšu