Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Karpa "intas gaumē"

2007. gada 20. decembris
Foto: Inta_K
Pagatavošana
1 min
1. Karpai notīra zvīņas, nogriež galvu.
2. Zvīņas var izžāvēt un pēc tam uzdāvināt radiem un draugiem. Pēc Ziemassvētku ticējuma pāris zvīņas maciņā vai kabatā pavairo bagātību...:))
3. Zivtiņu pārgriež pa muguru, lai vēders paliek vesels, izķidā, noskalo zem auksta ūdens.Ar dvieli nosusina. Liek karpu uz liela šķīvja. Zivtiņu apslaka ar citrona sulu, apber ar smalki sagrieztiem sīpoliem un ķiplociņu, appiparo un liek uz kādu stundiņu ledusskapī lai ievelkās. Uz nedaudz ietaukotas cepešpannas sagriež ripiņās un kārto rindās kartupeļus vai burkānus [tas lai zivtiņas āda cepot nepiedeg pie pannas]. Virsū liek karpu. Pārklāj visu zivtiņu ar majonēzi un liek cepties uz 30 minūtēm jau iepriekš iesildītā cepeškrāsnī. Izņem karpu no cepeškrāsns un pārkaisa ar sarīvētu sieru, liek cepties vēl uz 10 minūtēm. Galdā var pasniegt karstu, bet man visvairāk garšo auksta. Labu apetīti un gardus Ziemassvētkus!:))
Uz augšu