Burkānu kēkss

Sastāvdaļas

  • Kviešu milti: 1 kg
  • Margarīns: 200 g
  • Burkāni: 3 gb
  • Olas: 5 gb
  • Piens: 1 gl
  • Cukurs: 200 g
  • Ūdens: 1 gl
  • Raugs: 50 g
  • Olas baltumi: 2 gb
  • Pūdercukurs: 8 ēd.k
  • Muskatrieksts: ½ tējk
  • Sāls: pēc garšas
  • Sukādes, rieksti, dražejas: dekorēšanai

Pagatavošana

90 min.
  1. Burkānus sagrieziet gabaliņos, aplejiet ar ūdeni, pievienojiet ēdamkaroti margarīna un izvāriet. Tad izberziet caur sietu, pievienojiet pienu, atlikušo margarīnu, cukuru, 4 olas, sāli un muskatriekstu un sakuliet ar mikseri.
  2. Raugu aplejiet ar nelielu silta piena daudzumu, pievienojiet cukuru un atstājiet uzrūgt 1 stundu. Tad pievienojiet sakultajai masai. Pievienojiet izsijātus miltus un kārtīgi sajauciet. Lieciet siltā vietā uz 2 stundām, lai uzrūgst. Pēc tam mīklu nospiediet.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi