Pīrāgs - halva

2007. gada 19. novembris
Foto: Laine Kalvāne
Pagatavošana
60 min
1. Sviestu sajauciet ar pūdercukuru, 1 ēd.k. izspiestas citronu sulas, olām, izsijātiem miltiem, cepamo pulveri, sasmalcinātām mandelēm un kanēli. Kārtīgi sajauciet un mīklu lejiet cepšanai paredzētā formā, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar miltiem. 10 min cepiet sakarsētā cepeškrāsnī, samaziniet temperatūru līdz 180 oC un cepiet vēl 25 min. Atdzesējiet. Lai pagatavotu sīrupu, pūdercukuru sajauciet ar 1 ēd.k. citronu sulas, 2 ēd.k. apelsīnu sulas un ūdeni. Uzvāriet un karsējiet vēl 15 min. Aplejiet pīrāgu ar sīrupu un apberiet ar rīvētu apelsīna miziņu (2 ēd.k.).
Uz augšu