Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lasis saldā krējuma-baltvīna mērcē

2007. gada 19. novembris
Foto: Kristīne Markus
Pagatavošana
30 min
1. Lasi nomazgā, nedaudz apkaisa ar sāli un pipariem. Ietin folijā un liek cepties cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 15-20 minūtes.
2. Tikmēr pagatavo mērci. Sajauc kādā padziļinātā traukā (nelielā) saldo krējumu un majonēzi, pēc tam pievienojiet apelsīnu sulu un vīnu (var mainīt daudzumus, pēc garšas). Sīki sagriež marinētos gurķus un kopā ar garnelēm ieber pie ieprikš sagatavotās mērces. Visu rūpīgi samaisa.
3. Kad pagāja 20 min izņem lasi no krāsns, folija. Pasniedz uz šķīvaja ar lasim bagātīgi pārlietu pāri mērci.
4. Ieteicams klāt baltais vīns un svaigi dārzeņi.
Uz augšu